لینک های ضروری
  بازدید : 164
تاریخ انتشار : 14 آذر
در دانشگاه یزد برگزار شد؛
نشست آموزشی پیشگیری و درمان بیماری دیابت
نشست آموزشی پیشگیری و درمان بیماری دیابت
به همت مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشگاه یزد نشست آموزشی پیشگیری و درمان بیماری دیابت با هدف افزایش آگاهی در زمینه تغذیه افراد دیابتی و مشکوک به دیابت ویژه کارمندان دانشگاه یزد برگزار شد.
سحر حسینی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان یزد در این نشست آموزشی گفت: دیابت یکی از چهار بیماری غیرواگیر شایع در جهان و ایران است و نحوه تغذیه نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به این بیماری دارد.
وی گفت: پیروی از یک برنامه غذایی مناسب شامل سبزی‌ها و میوه‌ها، حبوبات، نان و غلات سبوس‌دار و همچنین لبنیات کم چرب در اندازه مناسب باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت می‌شوند.
وی تصریح کرد: دریافت انرژی روزانه بیش از مقدار مورد نیاز نیز منجر به تجمع چربی در بدن و مقاومت انسولین شده و خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش می‌دهد.
 
وی ورزش کردن و فعالیت‌های بدنی را از جمله راه‌های پیشگیری از دیابت عنوان کرد و افزود: فعالیت‌های بدنی باید متناسب با شرایط و وضعیت سلامت شخص باشد و به طور منظم و مستمر انجام گیرد.
حسینی با بیان اینکه پیشگیری از اضافه وزن و چاقی می‌تواند شانس ابتلا به دیابت را کاهش دهد گفت: برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی و دیابت باید دریافت‌های غذایی بیش از حد نیاز مواد قندی و شیرین ازجمله نوشابه‌های گازدار و سایر نوشیدنی‌های شیرین و دارای قند افزوده، شیرینی و شکلات و همچنین نان‌های تهیه شده از آرد سفید و تصفیه شده را کاهش داد.
وی آموزش‌های لازم برای افراد مبتلا به دیابت را کنترل وزن، داشتن برنامه غذایی، ورزش و فعالیت‌های بدنی، مراقبت از پا، ترک مصرف دخانیات، نحوه مصرف و تزریق انسولین عنوان کرد.