دسترسی سریع
   بازدید : 2283
تاریخ انتشار : 4 اسفند1397
عضو هیأت موسس بنیاد حامیان دانشگاه یزد؛
دانشگاه یزد تجلی همکاری بین دولت، خیرین و فرهیختگان یزد
دانشگاه یزد تجلی همکاری بین دولت، خیرین و فرهیختگان یزد
حبیب الله بی طرف، عضو هیأت موسس بنیاد حامیان دانشگاه یزد در مراسم گرامیداشت سی‌امین سال تاسیس دانشگاه یزد که با حضور وزیر علوم و جمعی از مسوولان، دانشگاهیان، حامیان و روسای ادوار دانشگاه یزد برگزار شد، این دانشگاه را نمادی از همکاری بخش دولتی در کنار خیرین و فرهیختگان یزدی دانست.
استان یزد تجلی مشارکت فرهیختگان در توسعه انسانی
عضو هیأت موسس بنیاد حامیان دانشگاه گفت: یزد از استانهای شاخص در زمینه مشارکت فرهیختگان، علما و اندیشمندان در توسعه انسانی است و نمونه بارز آن احداث دانشگاه یزد است.
حبیب الله بی‌طرف اظهار داشت: دانشگاه یزد در سی سال گذشته رشد شتابانی داشته و امروز یکی از مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی کشور ایران و موجب افتخار یزدی هاست.
وی افزود: بی شک در دهه های اخیر موضوع توسعه یکی از مسائل بسیار مهم در کشورهای مختلف بوده و توسعه انسانی یکی از شاخص های اصلی آن است. وی نقش آموزش و یادگیری علوم و تخصص های مختلف در تربیت نیروی انسانی و توسعه انسانی را غیرقابل انکار دانست و تأکید کرد: کلید توسعه در آموزش و سپس در توسعه انسانی است.
وی گفت: تربیت متخصص در حل مسائل توسعه ای در بخش های مختلف بسیار حائز اهمیت است به عنوان مثال در یزد که بحث صنعت نساجی از قدیم مطرح بوده، اگر بخواهیم بحث تنوع طرح و رنگ را حل کنیم، راه حل آن تربیت تعدادی طراح در این زمینه است و آنگاه به طور قطع در این صنعت توسعه محقق خواهد شد.
 
فقر نیروی انسانی کشور در مهندسی نفت و پتروشیمی
بی‌طرف، یکی از حوزه های مهم توسعه را نیروی انسانی در زمینه نفت و گاز دانست و گفت: گرچه قدمت طولانی و ۱۱۰ ساله اکتشاف نفت را داریم اما در زمینه مهندس نفت، پتروشیمی و ... فقیر هستیم و افراد بسیار محدودی در این زمینه تربیت شده اند.
استاندار سابق یزد ادامه داد: گسترش فعالیت های توسعه ای در دوران جنگ محدود بود اما پس از آن قدم های خوبی در این راستا برداشته شد و حاصل آن، توسعه نیروی انسانی و تربیت متخصص در بخش های مختلف صنعت نفت و پتروشیمی بوده اما هنوزکافی نیست زیرا هنوز در حال خام فروشی هستیم.
وی عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم در این حوزه پیشرفت کنیم باید به توسعه انسانی روی بیاوریم و در بحث توسعه انسانی آموزش است.
بی‌طرف با اشاره به وضعیت آموزش و توسعه انسانی در کشور گفت: بهداشت و سلامت، کیفیت آموزش و سطح زندگی از معیارهایی است که سازمان های بین المللی برای توسعه انسانی مدنظر دارند و کشور ما رتبه ۶۰ را در سال ۲۰۱۷ به خود اختصاص داده است.
وی افزود: ۵۲ کشور دنیا در این زمینه در رتبه بالا، ۳۹ کشور در رتبه متوسط و ۳۲ کشور در رتبه ضعیف قرار دارند و کشور ما اکنون در بالاترین رده در کشورهای دارای رتبه متوسط قرار دارد و با کشورهایی نظیر چین، بحرین و تونس هم رده است.
عضو هیأت موسس دانشگاه یزد اظهار داشت: کشور ما از نظر معیارهای بهداشت و سلامت در رده خوبی قرار دارد و یزد هم از موقعیت ویژه ای برخوردار است، در زمینه آموزش هم وضعیت کشور ما خوب است و شاخص هایی نظیر دانشجو، استاد و .... نیز رشد شتابنده ای داشته است اما از نظر سطح زندگی و اقتصاد وضعیت خوبی نداریم.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه کشور ما از منابع غنی در زمینه های مختلف برخوردار است اما نسبت به بسیاری از کشورها ضعیف تر هستیم و این روند باید تغییر پیدا کند.
 
بی‌طرف در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اولین سند توسعه ای استان یزد در سال ۶۵ تدوین شد، بیان کرد: در سند توسعه استان یزد، محورهای اصلی توسعه، توسعه انسانی، توسعه صنعت و معدن و توسعه خدمات بود و دانشگاه یزد نیز در راستای توسعه انسانی ایجاد و راه اندازی شد.
وی یادآور شد: در دهه شصت به دلیل جنگ و مشکلات اقتصادی، وزارت علوم زیر بار ساخت دانشگاه نمی رفت اما با اعلام یزدی‌ها مبنی بر مشارکت در زمینه ساخت، تامین هیأت علمی حتی هزینه های جاری، کار احداث دانشگاه آغاز شد و افراد بزرگی نظیر مرحومان آیت الله سیدروح الله خاتمی و حجت الاسلام و المسلمین صدوقی در این زمینه اثرگذاری بالایی داشتند.
بی‌طرف ادامه داد: دو رویکرد در تاسیس دانشگاه یزد وجود داشت؛ نخست جامع بودن دانشگاه و سپس بلندنظری و آینده نگری بود که هر دو محقق شد و از استادان و روسای این دانشگاه تقاضا داریم این دو رویکرد را دنبال کنند و مسئولان استان نیز در مسیر توسعه استان نقش بیشتری به دانشگاهها بدهند.