ششمین کنفرانس ملی فیزیولوژی گیاهی ایران روز چهارشنبه اول آبان با حضور رییس و عضو انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران، سرپرست دانشگاه یزد، پژوهشگران، محققان و دانشجویان رشته زیست شناسی در تالار دکتر جلیل شاهی آغاز به کار کرد.
رییس انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران در این کنفرانس با تاکید بر رعایت اخلاق پژوهشی در دانشگاه ها، محور قراردادن پژوهشها به عنوان راهکار معضلات کشور را از ضرورتهای جامعه علمی دانست.دکتر علیاکبر احسان پور با قرائت بیانیه انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران به مناسبت آغاز به کار این کنفرانس، اظهار داشت: در این همایش به دنبال ایجاد بستری برای مبادله اطلاعات و ارتقای دانش فیزیولوژی گیاهی کشور در بین متخصصان و پژوهشگران این رشته هستیم.
وی در پایان با اشاره به مواجهبودن بشر با رویدادهایی نظیر گرمایش زمین و تنشهای زیستی و غیرزیستی گوناگون، ارائه دستاوردها و راهکارهایی در زمینه احیای منابع طبیعی و زراعی کشور و فراهمسازی دو بستر علوم زراعی و علوم پایه را برای آیندگان بسیار مهم توصیف کرد.
در ادامه این کنفرانس سرپرست دانشگاه یزد به نقش موثر کمیته علمی در کنفرانسهای علمی تاکید کرد و خواستار حساسیت کمیته علمی در پذیرش مقالات بدون توجه به اسامی افراد و دانشگاهها شد.
دکتر قاسم برید لقمانی با اشاره به لزوم رونقبخشی به همایشهای معتبر علمی و جلوگیری از برگزاری همایشهای علمی از سوی شرکتهای غیرمتخصص، اظهار داشت: ارسال مقالات به همایشها بدون در نظر گرفتن اعتبارآن، موجب مشکلاتی در آینده خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر استادان دانشگاه باید به مقوله شاگردپروری نگاه ویژهای داشته باشند و بتوانند وسواسهای علمی از جمله رعایت اصالت در پژوهشها را به دانشجویان انتقال دهند.
دکتر بریدلقمانی با تأکید بر ضرورت کاربردیشدن پایاننامهها و رسالههای دانشجویان در جامعه، خاطرنشان کرد: پژوهشها و پایاننامههای دانشجویان باید بتواند مشکلی از جامعه و صنعت را رفع نماید در غیر این صورت در بسیاری از موارد این پایاننامهها در کتابخانهها خاک خواهند خورد.
تزریق امید و انگیزه به دانشجویان و حل مشکلات علمی کشور به منظور اعتمادسازی جامعه به اعضای هیأت علمی و دانشگاهها از دیگر محورهای سخنان دکتر بریدلقمانی در این کنفرانس بود.
محمدرضا سرافراز؛ دبیر علمی ششمین کنفرانس ملی فیزیولوژی گیاهی ایران نیز با ارائه گزارشی از برگزاری این کنفرانس گفت: 171 پژوهشگر در این کنفرانس ثبت نام کردند و تعداد 185 مقاله به دبیرخانه ارسال شد که 162 مقاله پذیرش و 12 مقاله برای سخنرانی انتخاب شدند.
عضو انجمن فیزیولوژی ایران و هیأت علمی دانشگاه گیلان نیز در پایان این مراسم به سخنرانی با موضوع علوم گیاهی و کارآفرینی پرداخت.
تعاریف کارآفرینی، مراحل فرآیند کارآفرینی، چالشها و استراتژیهای کارآفرینی در کشور و راهکارهای رفع مسایل مرتبط با آن از محورهای این سخنرانی بود.
دکتر منصور افشار محمدیان، استفاده از ظرفیتهای بلااستفاده، توسعه ظرفیتهای موجود، بهبود کیفیت کالا و خدمات و ایجاد کسب و کار جدید را از اهداف اصلی کارآفرینی عنوان کرد و تقویت شبکههای مجازی و حقیقی در حوزه کارآفرینی، ایجاد نهادها و شبکههای مالی حمایت از کارآفرینان، افزایش استقلال دانشگاهها و رقابتیکردن فعالیت دانشگاهها در حوزه کار آفرینی را از جمله استراتژیهای توسعه قابلیتهای کارآفرینی در کشورعنوان کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به شیوههای معمول آموزش کارآفرینی در آمریکا اشاره کرد و اظهار داشت: ارتباطات بینرشتهای، مذاکره با شرکتهای مشاورهای، تیمسازی بازدید از صنایع و مراکز مختلف تولیدی، ارزیابی منابع و پروژه تحقیقاتی جهت عملیاتیکردن کارآفرینی از روشهای آموزش در این کشور است.
دکتر افشارمحمدیان در پایان با تصریح این مطلب که هدف دانشگاه باید کارآفرینی باشد نه مدرکگرایی، اظهار کرد: عدم استقبال اعضای هیات علمی دانشگاهها در برابر ترویج کارآفرینی، عدم توجه کافی دانشگاه به تحقیقات بینرشتهای، مدرکگرایی، ضعف و ناکارآمدی رابطه دانشگاه، صنعت و دولت و مشکلات تغییر قوانین از چالشهای توسعه آموزش کارآفرینی در کشور است.
سخنرانیهای کلیدی و برپایی نمایشگاه مقالات گروه زیستشناسی از برنامههای جانبی ششمین کنفرانس ملی فیزیولوژی گیاهی ایران است.