استفاده از ایدههای نوآورانه و فضای مجازی تا تنوع سبد جوایز به برگزیدگان جشنواره
نشست هماهنگی برنامه های هفته پژوهش و فناوری استان با حضور مسئولان و نمایندگانی از دانشگاه یزد، استانداری، شهرداری یزد، سازمان مدیریت و برنامهریزی، پارک علم و فناوری، آموزش و پرورش، صدا و سیما، بنیاد نخبگان و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یزد به صورت مجازی، صبح روز چهارشنبه 14 آبان ماه برگزار شد.
برگزاری جشنواره برگزیدگان هفته پژوهش و فناوری به صورت مجازی، تغییرات آییننامه جشنواره، برنامه روزهای هفته پژوهش، زمان بندی فعالیتها، اضافه شدن غرفه دانشآموزی به جشنواره و بررسی پیشنهادها و نظرات دستگاههای اجرایی جز موارد دستور کار این نشست بود.
دکتر ولی درهمی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه یزد و دبیر ستاد استانی هفته پژوهش استان در آغاز جلسه با بیان این که برگزاری جشنواره برگزیدگان به صورت مجازی محدودیتهایی ایجاد می کند، افزود: در کنار محدودیتها، یکسری فرصتها نیز در اختیار ما گذاشته میشود که باید از ایدههای نوآورانه و قابلیتهای فضای مجازی استفاده کنیم.
دکتر درهمی در بخش دیگری از سخنان خود تنوع در سبد جوایز برگزیدگان جشنواره پژوهش و استفاده از ظرفیتهای دستگاههای استان در این باره، از اختصاص وام تا ترتیب برگزاری جلسه برای برگزیدگان با مسئولان استانی، جهت مطرح کردن مشکلات و دغدغههای خود را از جمله موارد مهمی دانست که در جشنواره امسال بر آن تأکید شده است.
در ادامه، مهندس شهرام شکوهی، معاون پژوهش و فناوری پارک علم و فناوری، نیز درخصوص برگزاری جشنواره به صورت مجازی گفت: با تعدادی از سامانه ها که در کشور تجربه خوب و موفقی در این زمینه داشتند، رأی زنی کردیم، در شهر یزد نیز تعدادی سامانه وجود دارد که پس از بررسی، هر کدام توانمندتر ارزیابی شد و قادر به تأمین نیازهای ما بود، انتخاب میشوند. به گفته مهندس شکوهی تهیه محتوای مجازی برای جشنواره از جمله موارد متفاوت امسال با سالهای گذشته است.
وی همچنین به برگزاری رویدادها و کلاسهای آموزشی که در کنار برگزاری جشنواره تشکیل میشود نیز پرداخت و افزود: خوشبختانه تجربه خوبی از برگزاری جلسات و دورهمیها به صورت مجازی است که میتوانیم برگزاری کلاسهای آموزشی را نیز به مانند سالهای گذشته البته به صورت مجازی برگزار کنیم.
در ادامه نشست، علی امیرچقماقی رییس گروه تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش استان، از آمادگی آموزش و پرورش برای فعال کردن جشنواره شاد یاد کرد و گفت: فعالیتهای دانش آموزی در قالب طرح جابر بن حیان به صورت فیلم و کیلیپ تهیه شده که شامل آثار برتری است که به جشنواره های کشوری راه یافتند. وی در ادامه خاطرنشان کرد: برای جشنواره نوجوان خوارزمی نیز فراخوانی اعلام شده و در بخش جوان خوارزمی نیز اسامی برگزیدگان امروز اعلام شده که برای تهیه کلیپ اقدام کردیم و با شروع هفته پژوهش در استان آماده ارائه است.
بحث و بررسی درباره تأمین هزینههای جشنواره، ارائه دستورعمل و استاندارهای ساخت محتوای برای افراد متقاضی حضور در جشنواره مجازی، ارائه پیشنهادها در خصوص نامگذاری روزهای هفته پژوهش و بررسی نحوه برگزاری برنامه هفته پژوهش با توجه به ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از فضای مجازی از جمله نواخته شدن زنگ پژوهش در مدارس و تقدیر از دانش آموزان برتر در روز اول هفته پژوهش، مورخ 15 آذرماه و افتتاح نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری(فن بازار) در روز چهارم، مورخ 18آذرماه و نیز مطرح شدن پیشنهادها در خصوص برنامههای دستگاههای اجرایی در هفته پژوهش، برگزاری ایده شوی شهری ویژه دانش آموزان، نام گذاری یکی از روزهای هفته پژوهش با موضوع پژوهش و کرونا و معرفی فعالیتها در این زمینه و همچنین ارائه دستاوردهای طرح شهید احمدی روشن، برخی دیگر از موارد و پیشنهادهای مطرح شده این نشست بود.