دسترسی سریع
   بازدید : 1275
تاریخ انتشار : 17 آذر1400
نشست مطالبه‌گری دانشجویان استان با حضور استاندار یزد در دانشگاه یزد برگزار شد
دانشگاه‌ها باید فضای نقد، گفتگو و آزاد اندیشی را برای دانشجویان فراهم کنند
دانشگاه‌ها باید فضای نقد، گفتگو و آزاد اندیشی را برای دانشجویان فراهم کنند
نشست مطالبه‌ گری دانشجویان شامگاه سه شنبه ۱۶ آذرماه به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد، با حضور استاندار، رییس دانشگاه یزد، جمعی از مسوولان و دانشجویان استان در محل تالار دکتر جلیل شاهی دانشگاه یزد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد، دکتر مهران فاطمی استاندار یزد در این نشست گفت: دانشجویان یزد باید گفتمان و اندیشه را دنبال کنند و به صورت موثر در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در فضای دانشگاهی، استانی و کشوری حضور داشته و در اتحادیه های ملی جایگاه خود را پیدا کنند.
دکتر فاطمی با بیان اینکه دانشگاه باید فضای نقد، گفتگو و آزاد اندیشی را برای دانشجویان فراهم کند، افزود: مسوولان دانشگاهی باید برای ورود دانشجویان در تشکل‌ها و فعالیت ‌های آنان امتیاز ویژه‌ای در نظر بگیرند.
وی اضافه کرد: امروز برای مطالبه آرمان گرایی دانشجویان که مبتنی بر فرمایش حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری است آماده هستیم و پاسخگو خواهیم بود و شما باید از مسوولان مطالبه کنید.
استاندار یزد در خصوص تنش‌های مربوط به آب در استان با اشاره به اینکه این مساله در سطح ملی در حال پیگیری است، گفت: مطالبات مردم در خصوص حل مساله آب به صورت مداوم در حال پیگیری بوده و جلسات متعددی در راستای حل این مشکل با حضور استانداران یزد، اصفهان، چهارمحال بختیاری و خوزستان و همچنی وزیران مربوطه برگزار شده است.
دکتر فاطمی اظهار کرد: برنامه‌های زیرساختی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در راستای تامین آب شرب پایدار استان یزد و حل مشکل سه استان دیگر برنامه‌ریزی شده است.
استاندار یزد همچنین با اشاره به اینکه سند آمایش استان در حال بازنگری است، گفت: مجموعه‌ها و تشکل‌ها می توانند وارد کار شده و انتقاد، نظرها و پیشنهادهای خود را در بهتر شکل گرفتن این آمایش ارایه دهند در همین راستا از سوی ما حمایت و تشویق‌های لازم در این زمینه نیز صورت خواهد گرفت.
دکتر فاطمی بیان کرد: رشد و توسعه نامتوازن در سطح استان شکل گرفته و وجود دارد، به طور مثال در تعدادی شهرستان‌ها آلودگی هوا بشدت نگران کننده و در بعضی شهرستان‌ها هوا پاک بوده و در بعضی دیگر رشد صنعتی چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد: در بعضی شهرستان‌ها کوچکترین امکانات زیرساختی وجود ندارد، لذا تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا مشکلات استان در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را برطرف کنیم و شفاف سازی فعالیتها، مناقشات و معادلاتی که در استان صورت می‌گیرد را با هدف ایجاد اعتماد در مردم مورد توجه قرار خواهیم داد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه انتخابات پایان مشارکت مردم نبوده بلکه در حقیقت شروع مشارکت مردمی است، گفت: دولت سیزدهم ، برخاسته از مردم است از شما دانشجویان تقاضا داریم در محدوده فعالیت‌های خود نگذارید فرمایش مقام معظم رهبری زمین بماند و شما مطالبه‌گر باشید و ارزیابی کنید و هر کجا دیدید مدیری کاستی و کمبودی دارد، دلیل و راهکار آن را اعلام کنید و قدردان این گونه اقدام‌ها هستیم.
استاندار یزد در خصوص مشکلات قشر معلمان، گفت: مشکلات معلمان کشوری است و باید در سطح ملی به آن رسیدگی شود اما تا اندازه‌ای که مقدورات استان است با کمک خیرین پیگیری‌های لازم انجام خواهد شد تا حقوق معلمان به موقع واریز و در خواست‌های آنان پیگیری شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد در این مراسم با گرامیداشت روز دانشجو با اشاره به اینکه دانشجویان باید همواره دغدغه و مطالبه گری داشته باشند گفت: به فرمایش رهبر انقلاب دانشجویان باید در همه صحنه‌ها و در چارچوب فعالیت‌های دانشگاه حضور داشته باشند و ما هر گونه حمایت و همراهی را از قشر دانشجو خواهیم کرد.
عزیزی افزود: ما موافق باز بودن فضای انتقاد و فضای سیاسی در دانشگاه هستیم زیرا که انتقاد باعث ساختن جامعه و مسوولان می شود.
دادستان عمومی و انقلاب اسلامی مرکز استان یزد با بیان اینکه در استان یزد پرونده دانشجویی به دلیل فعالیت های سیاسی وجود ندارد، گفت: دادستانی رابطه خود را با دانشجویان حفظ کرده و از نقطه نظرهای آنان استفاده خواهد کرد.
محمدرضا حدادزاده گفت: اقتضای دانشجو بودن مطالبه‌گری است و این فضا باید حفظ شود و شما دانشجویان در زمانی زندگی می‌کنید که زندگی متاثر از فضای مجازی است و دشمنان با استفاده از توان داخلی و خارجی به شدت در حال فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه فاصله بین ناامنی تا احساس ناامنی و همچنین فاصله بین فقر و احساس فلاکت بسیار زیاد است، افزود: متاسفانه از سوی فضای مجازی این فاصله‌ها به گونه‌ای جلوه داده می شود و همه داشته‌ها را سیاه نشان می‌دهند تا دیده نشود و ما وظیفه داریم تلنگری داشته باشیم تا همه اقشار به ویژه نسل جوان امیدوارتر در این مسیر گام بردارد.
حدادزاده اظهار کرد: حضرت امام خمینی(ره) فرمودند، هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بزنید در حالی که در فضای مجازی هرچه فریاد است بر سر مدیرانی زده می‌شود که میراث‌دار وضع موجود هستند و دلیل و سبب این کاستی ها اشخاص دیگری هستند و نباید این گونه باعث دلسردی مدیران و همچنین مسوولانی شد که هیچ گونه نقشی در آن نداشتند.
وی افزود: اخلاق در فعالیت‌های روزمره باید سرمنشا همه کارها باشد و جامعه امروز ما نیاز به اخلاق دارد، اگر اخلاق نباشد دانش به تنهایی نمی‌تواند نقشی داشته باشد لذا همه ما باید به دلیل آینده کشور با امید بیشتر همه مشکل را حل کنیم و مطالبه‌گری را در فعالیت‌های خود داشته باشیم.
در این نشست ۱۴ نفر از نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های سراسر استان و همچنین سه نفر از دانشجویان غیر ایرانی که در یزد تحصیل می‌کنند، درخواست‌های خود را مطرح کردند که از طرف مسوولان پاسخ داده شد.