نشست هماندیشی مسایل نوجوانان با تاکید بر سوء مصرف مواد مخدر و روانگردان ها در دانشگاه یزد برگزار شد
نشست هماندیشی مسایل نوجوانان با تاکید بر سوء مصرف مواد مخدر و روانگردها از سلسله پیش نشستهای همایش پیشگیری از اختلال مصرف موادمخدر و روانگردان ها با حضور جمعی از دانشآموزان مدارس استان با محوریتهای وضعیت، عوامل زمینهساز و پیشنهادات و راهکارهای اصلاحی، صبح روز گذشته در تالار اندیشه دانشگاه یزد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد، در ابتدای این نشست دکتر محسن رفیعیان معاون فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه در سخنانی کوتاه گفت: برگزاری این چنین نشستها با حضور دانشآموزان باعث مباهات بوده و یکی از برنامههای راهبردی دانشگاه یزد نیز تقویت ارتباط با آموزش و پرورش است.
در ادامه دکتر محمد ترکاشوند دبیر چهارمین همایش ملی پیشگری از مواد مخدر صنعتی با ابراز خرسندی از حضور دانشآموزان در دانشگاه یزد، بیان داشت: امید است در آیندهای نزدیک شما عزیزان را در کسوت دانشجویی در دانشگاه یزد ببینیم.
دکتر ترکاشوند با اشاره به چهارمین همایش ملی پیشگری از مواد مخدر صنعتی از روند برگزاری اینگونه همایشها در دانشگاه سخن گفت، و اذعان داشت: در دانشگاه یزد سعی شده این همایش نسبت به دیگر همایشها متفاوتتر برگزار شود. این عضو هیات علمی دانشگاه یزد، افزود: با این تغییر رویه بیشتر سعی شده بر اساس گروههای هدفی که در سطح جامعه در نظر گرفته شده است به این موضوع پرداخته شود.
دکتر ترکاشوند یکی از گروههای هدف نیازمند آگاه سازی در خصوص مصرف مواد مخدر در اشکال و نوعهای مختلف را حوزه آموزش و پرورش معرفی کرد و گفت: میتوان با بررسی لایههای مختلف جامعه، در راستای حل این معضل سیاستگذاری کرد.
در ادامه دانشآموزان حاضر در این نشست به بیان نظرات، تجربیات، نگرشها، عوامل زمینهساز و ارایه راهکارها و پیشنهادهای خود درباره مسایل نوجوانان با تاکید بر سوء مصرف مواد مخدر و روانگردها پرداختند. این دانشآموزان نحوه تربیت فرزندان از سوی والدین، اعتیاد اعضای خانواده، فاصله سطح طبقاتی، همنشینی با دوستان ناباب، عدم نظارت خانوادهها بر فرزندان و دوستان آنها، مشکلات خانوادگی، دسترسی راحت به مواد مخدر، سختگیری بی حد و اندازه برخی از مدارس، الگو گرفتن از چهرههای سرشناس، شکست در مسایل و ارتباطات عاطفی و جنسی، استرس ناشی از قبولی در کنکور، فوت بستگان درجه یک، فشارهای اقتصادی و اجتماعی، ناامیدی در زندگی و جامعه، طلاق والدین یا ازدواج مجدد آنان، عدم توجه به نوجوانان و نیازهای آنان، ابراز خودنمایی و لجاجت را از جمله عوامل گرایش نوجوانان و دانشآموزان به مصرف مواد مخدر و روانگردها عنوان کردند.
صرف ناهار و بازدید دانشآموزان از دانشگاه یزد و ساختمان دانشکده علوم اجتماعی از دیگر برنامههای این نشست بود.