به همت یکی از شرکتهای دانشبنیان نوع یک مستقر در پردیس علم و فناوری دانشگاه یزد دستگاه لایهنشانی از نوع CVD طراحی و ساخته شده است.
دانیال صالحی عضو این شرکت دانشبنیان در خصوص محصولات تولیدی این دستگاه گفت: این محصولات به عنوان لایه پوششی در زمینههای مختلفی مانند صنایع الکترونیک، نیمه هادیها، الکترواپتیک، پوششهای اپتیکی متنوع، عینکها، دوربینها و همچنین پوششهای زیستسازگار برای ایمپلنتهای پزشکی و... کاربرد دارد.
دکتر حمید مطهری عضو هیأت علمی دانشگاه یزد و بنیانگذار و مؤسس این شرکت دانشبنیان نیز در خصوص عملکرد دستگاه لایهنشانی خاص CVD گفت: به عنوان مثال با وارد کردن گاز متان به محفظه خلا این دستگاه و اعمال برخی شرایط، گاز در این محفظه تبدیل به پوشش الماس بر سطح زیرلایه میشود و کاربردهای خاص خود را دارد.
گفتنی است: دستگاه لایهنشانی از نوع CVD که صرفا در اختیار کشورهای پیشرفته قرار دارد، برای اولین بار در خاورمیانه، بر پایه دانش بومی دانشمندان کشورمان طراحی و ساخته شده است.
همچنین طراحی و ساخت این دستگاه که پنجمین نسخه و تکامل یافته نسخههای قبلی طی ۱۵ سال گذشته است، حدود سه سال به طول انجامیده است و در مسیر تجاری سازی قرار دارد.