دسترسی سریع
   بازدید : 487
تاریخ انتشار : 23 اسفند1401
با حضور دانشجویان بین‌المللی برگزار شد؛
مراسم گرامیداشت دو شخصیت فرهیخته افغانستانی در دانشگاه یزد
مراسم گرامیداشت دو شخصیت فرهیخته افغانستانی در دانشگاه یزد
مراسم گرامیداشت دو شخصیت فرهیخته افغانستانی با حضور نماینده اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی یزد، مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه یزد، یعقوب یسنا پژوهشگر و نویسنده، مژگان فرامنش شاعر و نویسنده و نمایندگان دانشجویان بین المللی، رایزن فرهنگی اسبق ایران در افغانستان و جمعی از دانشجویان بین‌المللی دانشگاه یزد برگزار شد.

به گزارش دریافتی ازمدیریت همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه یزد، دکتر کاظم کهدویی عضو هیئت علمی این دانشگاه و رایزن فرهنگی اسبق ایران در افغانستان در این نشست با قدردانی از برگزارکنندگان گفت: یادبود و گرامیداشت شخصیت‌های علمی، فرهنگی و سیاستمدار نامی که از افتخارات کشور و منطقه‌اند، برای آگاهی نسل جوان و تقویت داشته‌های معنوی موثر است.

دکتر علی میروکیلی مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه یزد نیز با ابراز خرسندی از برگزاری مراسم بزرگداشت دو شخصیت فرهیخته افغانستانی در دانشگاه یزد، از برگزاری برنامه‌های مشابه در خصوص معرفی سایر شخصیت‌های علمی و فرهنگی افغانستان و سایر کشورها خبر داد.

یعقوب یسنا پژوهشگر و نویسنده ضمن قدردانی از برگزاری این محفل گفت: امیرالکلام علیشیر نوایی دو ویژگی خاص داشت؛ او هم سیاستمداری متفکر بود که در مدیریت جامعه خویش نقش موثری داشت و هم هنرمندی برجسته بود که اندیشه‌هایش را به صورت شعر راستین در اختیار ما قرار داد تا آنجا که به عنوان یکی از منابع معناگرای مشرق زمین بهره ببریم. او در گسترش ادبیات، فرهنگ و هنر نقش مهمی را ایفا کرده است و با سرودن اشعار به زبان‌های فارسی و ترکی در دربار سلطان حسین بایقرا، درتعامل و نزدیکی فرهنگ‌ها و تسامح و تساهل رفتارهای انسان گرا نقش بزرگی را ایفاء کرده است.

مژگان فرامنش شاعر و نویسنده نیز در این نشست در مورد جایگاه زنان در عصر تیموریان و خصوصاً در زمان سلطنت ظهیرالدین محمد بابر و علیشیرنوایی نکاتی را ارائه کرد.

وی گفت: در زمان این دو شخصیت زنان چون گوهرشاد بیگم خاتون می‌زیستند، از کارهای انسان دوستی و بناهای هنری و فرهنگی بجا مانده او در افغانستان و ایران هنوز به عنوان مرکز فرهنگی و گردشگری محفوظ است. امروز رسالت نسل روشنفکر و آگاه جامعه ما شناسایی افکار و اندیشه‌های انسان‌های بزرگی چون نوایی، بابر و گوهرشاد بیگم است که بتوانیم تفاوت‌های فکری کم‌تری را در میان جوانان داشته باشیم، چون این شخصیت‌ها به عنوان نقاط وحدت در میان مردم، شهرت یافته بودند و ارادتمندان زیادی را در عصر خود و بعد دارند.

گفتنی است این نشست، مراسم بزرگداشت ۵۸۲ مین سالگرد ولادت امیرالکلام علیشیر نوایی، شاعر، حکیم، سیاستمدار، مورخ و حاکم استرآباد در عصر تیموریان و ۵۴۰ مین سالروز تولد سلطان ظهیرالدین محمد بابر شاعر و سیاستمدار افغانستان بود.