دسترسی سریع
   بازدید : 644
تاریخ انتشار : 22 آبان1402
۲۴ تا ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۲؛
جام آبی
نشست خبری رویداد جام آبی یزد با حضور اصحاب رسانه
به مناسبت برگزاری گام دوم سری مسابقات ربات‌های زیردریایی بدون سرنشین که در بازه زمانی ۲۴ تا ۲۶ آبان‌ماه در دانشگاه یزد برگزار می‌شود، نشست خبری این رویداد با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد؛ رییس دانشگاه یزد در این نشست گفت: رویداد جام آبی یزد یک رویداد بسیار مهم است به ویژه از لحاظ بحث شاگردپروری که مورد تاکید مقام معظم رهبری است.

دکتر عباس کلانتری با اشاره به اینکه‌ این رویداد برای دومین سال در دانشگاه یزد برگزار می‌شود گفت: دبیری برگزاری این مسابقات به عهده دکتر هنرور از استادان نخبه دانشگاه یزد است. با تلاش‌های این استاد تعداد زیادی از دانشجویان صفر تا صد کار طراحی و ساخت را در دست گرفتند و تیم تخصصی تشکیل دادند.

وی با اشاره به برگزاری کارگاه تابستانه که یک برنامه جانبی بود در حاشیه برگزاری این رویداد گفت: شرکت‌کنندگان این کارگاه در بخشی از فضای مسجد مستقر شدند که همین بودن دانشجو در کنار فضای معنوی مانند مسجد باعث برکت دادن به کار است.

وی با اشاره به توانایی بالای دانشجویان دانشگاه یزد گفت: مسئولین زیادی از فعالیت این دانشجویان بازدید کردند با هدف اینکه به آنها بگوییم ما اگر بخواهیم می‌توانیم.

رییس دانشگاه یزد تصریح کرد: دانشجویان باید در کنار دروس تئوری که یاد می‌گیرند، بتوانند آموخته‌های خود را در عمل پیاده کنند. دانشجویان در چنین رویدادهایی بسیاری از شنیده‌ها را لمس می‌کنند و می‌آموزند.

دکتر کلانتری ضمن قدردانی از زحمات دکتر هنرور گفت: شناسایی دانشجویان، اخذ حمایت از شرکت‌ها و صنایع مختلف (۶۰ تا ۱۲۰ میلیون) و برگزاری سه مرحله از این مسابقات کار آسانی نیست اما این استاد پرتوان دانشگاه یزد به خوبی همه این سختی‌ها را پشت سرگذاشت.

وی در ادامه به حضور تیم‌هایی از دانشگاه‌های معروف کشور در این رویداد اشاره کرد و گفت:‌ حضور دانشگاه‌های مطرح کشور از جمله دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، صنعتی اصفهان و ... در کنار تیم‌های یزدی می‌تواند ارتباط سازنده‌ای ایجاد کند و باعث ایجاد رویدادهای بزرگتر در آینده بشود.

وی رویداد جام آبی را یک برند برای دانشگاه یزد عنوان کرد و گفت: این رویداد که اولین بار است در این سطح برگزار می‌شود مانند طرح بورسیه شغلی که برای اولین بار در دانشگاه با موفقیت اجرا شد، می‌تواند یک برند برای دانشگاه و افتخاری برای ما باشد.

وی با اشاره به‌ روایت «العلم سلطان» علم قدرت است گفت: هرکس می‌خواهد به قدرت برسد باید علم و فناوری را بیاموزد. ساخت ربات‌های زیرآبی در صنایع مختلف کاربرد دارد و این به نفع نظام و مردم است. ما توان این را داریم که در آینده با ساخت ربات‌های آبی بدون سرنشین حرفی برای گفتن داشته باشیم و تبدیل به یک قدرت در این حوزه شویم. 

دکتر کلانتری با بیان اینکه دو رویداد جام آبی یزد و کاردون ۲ مورد حمایت معاونت نوآوری و فناوری وزارت علوم قرار گرفتند که در سطح ملی برگزار شوند ابراز امیدواری کرد: برگزاری این گونه رویدادها مایه برکت برای دانشگاه باشد و هم باعث شناخته شدن دانشگاه یزد و هم استان یزد در سطح کشور و دنیا شود.

دکتر محمدهادی هنرور دبیر برگزاری رویداد جام آبی یزد ۱۴۰۲ گفت: این برنامه، یک رویداد ملی ۸ ماهه است که برای بازه فروردین تا آبان ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی شده است و در حال حاضر در هفته آخر گام دوم آن قرار داریم.

وی افزود: موضوع این برنامه حول محور مسابقه رباتیک و ربات‌های زیردریایی است که با همکاری صنایع مرتبط استان و کشور، حمایت چند مرکز نوآوری و رشد استان و کشور، بنیاد ملی نخبگان توسط دانشگاه یزد در سطح ملی برگزار می‌شود. 

دکتر هنرور هدف از برگزاری این رقابتها را درگیر کردن دانشجویان فنی و مهندسی در فعالیت‌های فوق برنامه علمی، عملی و مدیریت کنترل پروژه و تربیت فارغ‌التحصیلان کارآمدتر عنوان کرد.

وی تصریح کرد: حوزه ساخت ربات‌های زیردریایی در سال‌های اخیر روبه رشد بوده و صورت‌مساله‌های زیادی در آن وجود دارد. قطعا در ۱۰ سال آینده یکی از حوزه‌های فعال تکنولوژی در کشور خواهد بود.

وی افزود: این رویداد مبتنی بر تعریف یک مسابقه بین رباتهای زیردریایی در آیتم‌های سرعت و چابکی، جستجو، مانور و کنترل اتوماتیک و شامل آموزش تخصصی و کارگاه توانمند سازی تیمها در مدت تعطیلات تابستان بوده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته مسابقات ربات‌های زیردریایی در مقیاس کوچکتری به صورت داخلی در دانشگاه یزد با شرکت ۱۲ تیم در ۱۰ هفته تابستان اجرا شد گفت: با توجه به اینکه دستاوردهای این مسابقات، مورد توجه صنایع مرتبط در کشور قرار گرفت، در نهایت منجر به طراحی برنامه امسال در مقیاس بزرگتر شد.

 دکتر هنرور، فعالیت تیمی مسأله محور تحت آموزش و هدایت مشترک دانشگاه و صنعت، مهندسی یک ربات کامل و به چالش کشیدن عملکرد آن در رقابت با دیگران، ایجاد روحیه و رویکرد فعالیت مسأله محور در جوانان دانشگاهی و امیدواری به آینده موفق در این مسیر، بهبود نفوذ دانش و نیز نشاط اجتماعی استان از طریق اجرای یک رویداد عمومی ترویجی به صورت مسابقه فناورانه و تقویت برند استان یزد در زمینه رباتیک به‌ویژه رباتیک زیر آب را از دیگر اهداف این رویداد عنوان کرد.

 وی تصریح کرد: در این مسابقه، ۳۷ تیم شامل ۱۴ تیم از دانشگاه یزد، ۸ تیم از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ۴ تیم از دانشگاه صنعتی اصفهان، ۳ تیم از دانشگاه صنعتی شریف، ۲ تیم از دانشگاه آزاد یزد، ۲ تیم از دانشگاه تهران، ۲ تیم از دانشگاه اصفهان، ۱ تیم از دانشگاه شاهرود و ۱ تیم از دانشگاه علم و صنعت هستند. 

دبیر برگزاری مسابقات افزود: بعد از دو مرحله رقابت، شرکت‌کنندگان باقی‌مانده در مسابقه، ۱۷ تیم شامل ۱۰ تیم از دانشگاه یزد، ۳ تیم از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ۱ تیم از دانشگاه صنعتی شریف، ۱ تیم از هر یک از دانشگاه‌های صنعتی اصفهان، اصفهان و صنعتی شاهرود هستند.

دکتر هنرور با  بیان اینکه این مسابقه در سه گام برگزار می‌شود گفت: در گام اول، طراحی مفهومی محصول، روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت‌ماه اجرا شد، امتیاز هر تیم در این مرحله به دست آمد و ۴ تیم نیز از ادامه روند حذف شدند و ۳۳ تیم به گام دوم راه یافتند.

وی افزود: تیم‌های راه‌یافته به گام دوم در رقابت برای جلب حمایت حامیان قرار گرفتند. با برگزاری ۳۶ جلسه بین تیم‌ها و حامیان بالقوه، ۱۹ تیم تحت حمایت با بودجه‌های بین ۶۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان قرار گرفتند. بعد از فعالیت تابستانه و قبل از اجرای گام دوم، ۲ تیم از ادامه رقابت انصراف دادند و کنار رفتند.

وی اظهار کرد: در گام دوم، اجرای آیتم‌های استخر شامل مانورپذیری، جستجو و شناسایی، حمل بار و رهاسازی و طراحی مسیر، در روزهای ۲۴ تا ۲۶ آبان ماه با حضور ۱۷ تیم از استانهای یزد، تهران، اصفهان و سمنان در دانشگاه یزد انجام خواهد شد.

وی اعلام کرد: بعد از اجرای گام دوم، تعداد تیمهای باقیمانده به ۶ تیم خواهد رسید که به گام سوم (نهایی) رقابت راه خواهند یافت و در گام سوم اجرای آیتم‌های دریا شامل ناوبری اتوماتیک نقطه به نقطه، در روزهای ۱۵ تا ۱۷ آذر ماه در آب‌های جزیره قشم انجام خواهد شد.

دکتر هنرور با اشاره به جوایز این رویداد گفت: به تیم اول ۳۰۰ میلیون تومان، به تیم دوم ۲۰۰ میلیون تومان و به تیم سوم ۱۰۰ میلیون تومان حمایت بذری از طرف بنیاد ملی نخبگان اهداء می‌شود. تیم‌های اول تا سوم، جوایز نقدی نیز شامل ۷۰، ۵۰ و ۳۰ میلیون تومان کسب خواهند کرد.

به گفته وی از سوی بنیاد ملی نخبگان به تیمهای اول تا دهم فرصت ورود به فعالیت رشدی هدایت شده با قرارداد و حمایت مالی و همچنین امتیاز فعالیت‌های نخبگانی برابر با امتیاز نهایی کسب شده در مسابقه داده خواهد شد.

در پایان این نشست از پوستر جام آبی یزد رونمایی شد.