روز چهارشنبه ۲۷ دیماه اعضای هیات رییسه دانشگاه یزد با حضور در دانشکده شیمی با اعضای هیات علمی این دانشکده دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد؛ دکتر عباس کلانتری رییس دانشگاه یزد در این نشست با اشاره به اینکه دانشکده شیمی یکی از دانشکدههای باسابقه و ارزشمند دانشگاه یزد است گفت: بخش قابل توجهی از تولید علم در دانشکده شیمی به واسطه حضور استادان با تجربه و اعضای هیات علمی که جزء دانشمندان و پژوهشگران پراستناد دنیا هستند، در حال انجام است.
وی با اشاره به بحث تغییر ساختار پردیسی به دانشکدهای گفت: ساختار پردیسی علیرغم محاسن آن، دارای معایبی بود و درواقع اهدافی که مد نظر این ساختار بود به نتیجه نرسید و به همین دلیل با هماندیشی که صورت گرفت، ساختار تغییر یافت.
وی با بیان اینکه حضور گروه زمینشناسی و زیستشناسی در کنار دانشکده شیمی به صورت موقت است، تصریح کرد: هیچگونه تغییری در ساختار دانشکده شیمی اتفاق نیفتاده است. با توجه به سختگیریهایی که برای اخذ مجوز دانشکده شدن گروهها وجود دارد در تلاش هستیم که گروههای زیستشناسی و زمینشناسی تبدیل به دانشکده مستقل شوند.
دکتر کلانتری با اشاره به اهمیت وجود انضباط مالی در دانشگاه گفت: در حال حاضر سعی شده است تمام پرداختیها به روز باشد و اینها به دلیل وجود انضباط مالی است.
وی در ادامه اظهار کرد: میزان حقالتدریس اعضای هیات علمی در شان استادان نیست و قطعا تلاش خواهیم کرد این میزان را به وضع مطلوب برسانیم.
رییس دانشگاه یزد در مورد فرسودگی تجهیزات آزمایشگاهها و کلاسهای آموزشی گفت: با تشکیل شورای آزمایشگاهها نیازها بررسی و بر اساس اولویتها، به تدریج نوسازی تجهیزات انجام خواهد شد.
دکتر کلانتری همچنین با اشاره به بحث کمبود کارمند در دانشگاه یزد گفت: نسبت کارمند به اعضای هیات علمی در دانشگاه یزد بسیار پایین است و با توجه به وجود سختگیریهای سازمان امور استخدامی کشور مبنی بر جذب نیروی انسانی، در تلاش هستیم با ارائه راهکاری مناسب این چالش را رفع کنیم.
وی همچنین در مورد دیگر مسائل مطرح شده نیز گفت: تلاش مجموعه مدیریت دانشگاه این است که در راستای رفع چالشها و مسائل دانشکدهها قدم بردارد و شرایط مطلوبی برای اعضای هیات علمی و کارمندان فراهم کند.
رییس دانشکده شیمی نیز طی سخنانی گفت: تامین تجهیزات آزمایشگاهی و آموزشی در راستای مسیر ادامه تحصیل دانشجویان و اشتغال آنها در بازار کار بسیار تاثیرگذار است و امیدواریم با به روزرسانی این تجهیزات مشکلی در ترم جاری نداشته باشیم.
دکتر حسین محمدیمنش تصریح کرد: با توجه به پتانسیلهای بالای دانشکده باید تعاملات بیشتری بین دانشکده، صنعت و جامعه برقرار شود و امیدوارم بتوانیم از طریق پژوهشکدهها تعاملات بیشتری ایجاد کنیم. همچنین با تاسیس رشتههای بین رشتهای کاربردی و برقراری ارتباط بین دانشکدهها در رفع نیازهای جامعه بکوشیم.
وی در ادامه صحبتهای خود، بر مشخص شدن چارت اداری دانشکده و گروههای علوم پایه، تعویض و ارتقای سیستمهای کامپیوتر کلاسهای آموزشی، خرید دستگاههای جدید برای آزمایشگاهها، مجهز کردن آزمایشگاههای آموزشی به تجهیزات ایمنی، توجه ویژه به مسائل فرهنگی دانشگاه، جذب کارشناس آزمایشگاه و افزایش حقوق آنها تاکید کرد.
دکتر سیدمحمد مشتاقیون مدیر گروه زیست شناسی دانشگاه یزد هم در این نشست گفت: درصد زیادی از ورودیهای باکیفیت از سوی آموزش و پرورش، رشتههای گروه زیستشناسی را برای تحصیل انتخاب میکنند و در تلاش هستیم تا با دانشکده شدن این گروه به جایگاهی که شایسته است برسیم.
وی تصریح کرد: با توجه به ایجاد رشتههای جدید در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و تعداد بالای دانشجویان این گروه، نیاز به فضای آموزشی و آزمایشگاهی با تجهیزات مناسب احساس میشود.
وی در ادامه سخنان خود بر ارتقای سیستمهای کامپیوتری کلاسهای آموزشی، جذب نیروی انسانی برای انجام امور اداری، ایجاد آزمایشگاههای تخصصی آموزشی، ارتقای پژوهانه دانشجویان، ایجاد رشتههای جدید و شفافسازی ساختار جدید تاکید کرد.
دکتر عنایتالله امامی میبدی مدیر گروه زمینشناسی نیز در این نشست با اشاره به اینکه، انجام بازدیدهای میدانی درصد زیادی از دروس زمینشناسی را شامل میشود گفت: با توجه به اینکه این دروس، پروژهای محسوب میشوند نیاز است زمانی برای ثبت نمره دانشجویان وجود داشته باشد. همچنین با تغییر ساختار، بحث تایید شدن بازدیدها و حق ماموریت با چالشهایی مواجه شده است که امیدواریم رفع شود.
وی افزود: برای برون رفت از وضعیت کنونی و توسعه گروه، ناگزیر به ایجاد رشتههای جدید کاربردی با اشتغالپذیری بالا، هستیم و یکی از چالشهای موجود در این راستا طولانی بودن فرایند بروکراسی اداری برای تایید درخواستها است.
دکتر امامی میبدی اذعان کرد: با توجه به حضور رقبای جدی در حوزه زمینشناسی در کشور، ضرورت دارد نسبت به اخذ گرایشهای جدید اشتغالزا مانند گوهرشناسی، گوهر تراشی و ... که استقبال زیادی نسبت به این گرایشها وجود دارد، نگاه ویژهای شود.
وی تصریح کرد: با توجه به استقبال و پتانسیلهایی که در گروه زمینشناسی وجود دارد نیاز است که گرایشهای زمینشناسی نیز در بحث بورسیه شغلی ورود پیدا کند.
وی در ادامه، نیاز به کارشناس آزمایشگاه، لزوم نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی، ساماندهی خرید مواد مصرفی آزمایشگاهها و کمبود فضاهای آموزشی را از دیگر مسائل این گروه عنوان کرد.
در این نشست اعضای هیات علمی دانشکده به بیان مسائل مختلف پرداخته و اعضای هیات رییسه دانشگاه نیز ضمن پرداختن به مسائل مطرح شده پاسخهای لازم را ارائه نمودند.
گزیدههای از مسائل طرح شده توسط اعضای هیات علمی دانشکده شیمی:
-تعامل دو طرفه آزمایشگاه شیمی و آزمایشگاه مرکزی در راستای بهرهمندی از پتانسیل کارشناسان آزمایشگاه
-لزوم شفافسازی ساختار دانشکدهها و فرایند قانون جهش علمی
-ساماندهی بازدیدهای علمی دانشجویان
-طولانی بودن روند بروکراسی اداری برای درخواستها
-نیاز به حضور معاون آموزشی و پژوهشی ویژه گروههای زیستشناسی و زمینشناسی
-لزوم توجه ویژه به دانشجویان تحصیلات تکمیلی
-رصد مسائل و دغدغههای دانشکدهها
-لزوم توجه به بحث استانداردسازی دانشکدهها
-به روزرسانی تجهیزات و امکانات آزمایشگاهها
-محاسبه حقالتدریس دروس کارشناسی ارشد با ضریب یک و نیم
-سکوبندی طبقه دوم آزمایشگاههای آزمایشگاه مرکزی
-لزوم افزایش حقوق اعضای هیات علمی