دسترسی سریع
   بازدید : 433
تاریخ انتشار : 24 آبان1403
در حاشیه برگزاری نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌های منطقه ۶ کشور برگزار شد؛
نشست اعضای هیات رییسه دانشگاه یزد با معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان
نشست اعضای هیات رییسه دانشگاه یزد با معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان
اعضای هیات رییسه دانشگاه یزد در نشستی با معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان و مدیر کل امور دانشجویان داخل در خصوص مسائل مختلف دانشگاه به بحث و گفتگو پرداختند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد؛ دکتر سعید حبیبا، معاون وزیر علوم رئیس سازمان امور دانشجویان، عصر پنجشنبه ۲۴ آبان‌ماه در نشستی با اعضای هیات رییسه دانشگاه یزد، بر اهمیت جایگاه معاونت دانشجویی تأکید کرد و گفت: معاونت دانشجویی یکی از بخش‌های بسیار حساس و تأثیرگذار در دانشگاه‌ها است و لازم است که در زمان مناسب، بودجه کافی برای تحقق اهداف این بخش اختصاص یابد.

وی افزود: حضور در دانشگاه یزد فرصتی ارزشمند بود تا از نزدیک با مشکلات و چالش‌ها آشنا شویم. با پیگیری‌های لازم و اصلاح برخی فرایندها، قطعاً رضایت‌مندی بیشتری در میان دانشگاهیان حاصل خواهد شد. از زحمات و تلاش‌هایی که تاکنون برای ارتقای وضعیت دانشگاه یزد صورت گرفته، تشکر می‌کنم؛ این دستاوردها مایه افتخار آموزش عالی کشور هستند.

رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به پیشرفت‌های علمی دانشگاه‌ها پس از انقلاب اسلامی اظهار داشت: ایجاد فرصت‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها موجب شده است که امروز مراکز آموزش عالی در سراسر کشور، تأثیرگذاری چشمگیری در عرصه علمی و پژوهشی داشته باشند. دانشگاه‌ها پس از انقلاب اسلامی توانمندی‌های بزرگی پیدا کرده‌اند و اکنون سطح علمی بالایی دارند.

وی با تمجید از فضای آموزشی کشور گفت: امروزه به برکت انقلاب اسلامی، فضای بسیار خوبی برای آموزش عالی کشور ایجاد شده و عدالت آموزشی در حال اجرا است. این مسئله موجب شده است که درخشش دانشگاه‌ها در سراسر کشور، به‌ویژه در استان‌ها، بیش از پیش نمایان شود.

دکتر حبیبا در ادامه با اشاره به ویژگی‌های منحصربه‌فرد دانشگاه یزد تأکید کرد: دانشگاه یزد به واسطه داشتن فضای آموزشی مطلوب، حضور دانشمندان برجسته یک و دو درصد برتر جهان، انجام پروژه‌های عملیاتی و کاربردی موفق و بهره‌مندی از ظرفیت خیرین، به الگویی شایسته برای سایر دانشگاه‌های کشور تبدیل شده است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با استفاده از این ظرفیت‌ها و ادامه تلاش مدیران، دانشگاه یزد بتواند به دستاوردهای بزرگ‌تری در مسیر پیشرفت و توسعه علمی کشور دست یابد.

دکتر عباس کلانتری، رئیس دانشگاه یزد، نیز در این نشست به تشریح وضعیت دانشگاه و برنامه‌های اجرا شده در سال‌های اخیر پرداخت و به دستاوردها و چالش‌های موجود اشاره کرد. 

وی با تأکید بر پیشرفت‌های صورت‌گرفته، گفت: دانشگاه یزد از لحاظ فضای سبز و امکانات عمومی وضعیت مناسبی دارد و در سال‌های اخیر اقدامات زیادی برای بهبود تجهیزات و امکانات صورت گرفته است. با این حال، هنوز در برخی بخش‌ها با کمبودهایی مواجه هستیم. برای مثال، تجهیزات سالن‌های ورزشی دانشگاه فرسوده شده‌اند و تعمیر یا جایگزینی آن‌ها هزینه‌بر است که نیازمند برنامه‌ریزی و تأمین اعتبار بیشتری است.

رئیس دانشگاه یزد با اشاره به وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی اظهار داشت: در سه سال اخیر، اکثر خوابگاه‌ها تعمیر و بهسازی شده‌اند. همچنین، اقدامات مؤثری در زمینه ساخت خوابگاه‌های متأهلی و مسکن اعضای هیات علمی و کارمندان انجام شده است که امیدواریم به زودی با پیگیری‌های صورت‌گرفته، واگذاری این پروژه‌ها آغاز شود. خوشبختانه به لطف خیرین و تلاش‌های صورت‌گرفته، دانشگاه یزد در حال حاضر با کمبود خوابگاهی مواجه نیست.

دکتر کلانتری همچنین به خسارات ناشی از سیل در سال‌های گذشته اشاره کرد و افزود: سیل خسارات زیادی به دانشگاه وارد کرد، اما با حمایت‌های وزارت علوم و تلاش مدیران، بخش قابل‌توجهی از این خسارات بهسازی شده است.

وی در خصوص برنامه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه تصریح کرد: طرح بورسیه شغلی که دانشگاه یزد متولی آن بوده است، در گذشته موفقیت‌آمیز اجرا شد و بسیاری از دانشجویان رشته‌های فنی از طریق آن جذب صنعت شدند. با این حال، متأسفانه امسال به دلایلی این طرح در دانشگاه یزد اجرا نشد. همچنین، طرح دو به دو که بر اساس تفاهم‌نامه با دانشگاه فرهنگیان اجرا می‌شد، متوقف شده است، اما امیدواریم با مساعدت وزارت علوم این طرح مجدداً از سر گرفته شود.

رئیس دانشگاه یزد درباره فعالیت‌های فرهنگی و بین‌المللی دانشگاه نیز گفت: در حوزه فرهنگی، تشکیل شورای فرهنگی در دانشکده‌ها و تخصیص استادان مشاور فرهنگی از جمله اقدامات مهم بوده است. همچنین، دانشگاه یزد در زمینه همکاری‌های علمی بین‌المللی عملکرد بسیار خوبی داشته و موفق به کسب رتبه در جشنواره ثریا شده است. ما هر ساله شاهد افزایش تعداد دانشجویان بین‌المللی هستیم که از طریق بورسیه‌های مختلف جذب دانشگاه می‌شوند.

در پایان، دکتر کلانتری به مشکلات حمل‌ونقل اشاره کرد و گفت: یکی از چالش‌های مهم دانشگاه، کمبود اتوبوس برای جابه‌جایی دانشجویان است که امیدواریم با تخصیص بودجه مناسب، این مشکل نیز حل شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با ادامه حمایت‌ها و تلاش‌های صورت‌گرفته، دانشگاه یزد بتواند در همه زمینه‌ها به رشد و پیشرفت بیشتری دست یابد.