عضو هیات علمی دانشگاه یزد در نشست هماندیشی بررسی آسیبهای اجتماعی مرتبط با دانشآموزان با تاکید بر سوء مصرف مواد مخدر، صبح امروز با حضور جمعی از معلمان، مشاوران، مدیران مدارس استان یزد در سالن جلسات پردیس علوم انسانی و اجتماعی این دانشگاه برگزار شد، از تغییرات اجتماعی وسیع و سریع در میان نوجوانان و جوانان سخن گفت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد، در ابتدای این نشست دکتر محمدترکاشوند دبیر چهارمین همایش ملی پیشگری از مواد مخدر صنعتی به معرفی ابعاد مختلف این همایش پرداخت و گفت: در کنار چهارمین همایش ملی پیشگری از مواد مخدر صنعتی قرار شده است نشستهای هماندیشی با حضور گروههای مختلف جامعه هدف برگزار شود.
دکتر ترکاشوند آموزش و پرورش را با سه گروه اصلی دانشآموزان، معلمان و والدین از مراکزی عنوان کرد که ضمن ارتباط زیاد با جامعه میتواند نقش زیادی در پیشگری از سوء موادمخدر و قرصهای روانگردان و آسیبهای اجتماعی دانشآموزان داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه این سه گروه تجربه نزدیکی به موضوع این همایش دارند، گفت: میتوان با اجماعی که در این نشستهای هماندیشی به دست میآید مقالهای را در چهارمین همایش ملی پیشگری از مواد مخدر صنعتی ارایه داد تا بر اساس آن سیاستگذار با ابعاد مختلف این معضل بهتر آشنا شده و تصمیمگیری کند.
در ادامه دکتر احمد کلاته ساداتی عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد، بر ارتباط بیشتر دانشگاه و آموزشوپرورش تاکید کرد و گفت: در بستر اجتماعی در حال زندگی هستیم که سرعت تغییرات آن به قدری زیاد است که در بسیاری از مسایل از جمله انواع اعتیاد در میان نوجوانان دچار بحران شدیدی شدهایم.
دکتر کلاته ساداتی تغییرات اجتماعی در میان نوجوانان و جوانان را وسیع و سریع ارزیابی کرد و گفت: لازم است برای شرایط جدید اجتماعی دانشآموزان از سوی دانشگاه و آموزش و پرورش برنامهریزیهای لازم صورت گیرد. به گفته دانشیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد، نیاز است برای سیاستگذاری در این زمینه از سطح خرد به سطح کلان پرداخته شود.
سپس معلمان، مشاوران، مدیران مدارس استان یزد به بیان نظرات، تجربیات، نگرشها، عوامل زمینهساز و ارایه راهکارها و پیشنهادهای خود درباره مسایل نوجوانان با تاکید بر سوء مصرف مواد مخدر و روانگردها پرداختند.
عدم ارایه راهکار متناسب با مشکلات، آموزش نامناسب، عدم برخورد صحیح والدین با دانشآموزان، افزایش اطلاعات و سطح سواد دانشآموزان در خصوص انواع مواد مخدر و تبعات رویآوری به اعتیاد، توجه به موقعیت مکانی و زمانی دانشآموزان، سوء استفاده از نوجوانان برای پخش مواد مخدر و روانگردانها،توجه به افزایش بیرویه مهاجران به استان، آموزش خانوادههای پرخطر یا در معرض خطر، جمعآوری و ترک خانوادههای درگیر اعتیاد، آموزش افراد متخصص برای برگزاری دورهها پیشگری از سوء مصرف مواد مخدر، وجود قوانین نانوشته در آموزش و پرورش، لجاجت، ترسو بودن و کنجکاو بودن دانشآموزان، مشکلات بیشمار اقتصادی و اجتماعی در جامعه، توجه به پیوستهای فرهنگی ارگانها و نهادها،خلاءهای قانونی، کتمان حقایق، فرهنگسازی مناسب، جزیرهای عمل کردن ارگانها، توجه به حس هیجانی و آرامش دانشآموزان، اجرای طرح توانمندسازی مشاوران، مربیان و معلمان آموزش و پرورش در این خصوص، نظارت دانشگاه بر محتوای درسی آموزش و پرورش از جمله مواردی بود که از سوی حاضران مطرح شد.