سومین نشست هماندیشی مسایل نوجوانان با تاکید بر سوء مصرف مواد مخدر و روانگردان ها در دانشگاه یزد برگزار شد
سومین نشست از سلسله نشستهای هماندیشی مسایل نوجوانان با تاکید بر سوء مصرف مواد مخدر و روانگردان ها با حضور جمعی از والدین دانشآموزان مدارس استان در تالار اندیشه دانشگاه یزد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد، در ابتدای این نشست دکتر محمد ترکاشوند دبیر چهارمین همایش ملی پیشگری از مواد مخدر صنعتی با ابراز خرسندی از مشارکت و حضور والدین، مشاوران مدارس و کارشناسان پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان، ابراز امیدواری کرد که پس از بررسی لایههای مختلف جامعه، متولیان امر در راستای حل سوء مصرف مواد مخدر و روانگردان ها در میان دانشآموزان و نوجوانان سیاستگذاریهای لازم را اتخاذ کنند.
دکتر ترکاشوند در ادامه به تشریح اهداف این همایش و برگزاری نشستهای هماندیشی در ذیل این همایش پرداخت و گفت: نتایج این نشستهای هماندیشی با سه گروه دانشآموزان، معلمان و والدین قرار است در قالب مقالهای برای دسترسی و اطلاع متولیان امر پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان ها ارایه شود.
سپس دکتر احمد کلاته ساداتی عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی این دانشگاه با ابراز تاسف از شیوع میزان اعتیاد در میان دانشآموزان، گفت: در طبقات رو به پایین جامعه درصد بیشتری از اعتیاد را در این سنین را شاهد هستیم. وی با بیان اینکه در مسیر زندگی همواره نیاز به آموزش و توانمند سازی است، مساله فرزندپروری و فرزند سالاری را در عصر پیشرو چالشی برای جامعه، خانواده و مدارس عنوان کرد و افزود: نیاز است تا سطح دانش خانوادهها را بالا ببریم. دکتر کلاته همچنین از عدم تمایل و استقبال خانوادهها برای شرکت در این نشستها در جهت پیشگیری این چالشها سخن گفت و بیان داشت: برای حضور خانوادهها و مشارکت آنان در این زمینه باید برنامهریزی و سیاستگذاریهایی در نظر گرفت.
در ادامه این نشست که مشاوران و کارشناسان پیشگری از آسیبهای اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان نیز حضور داشتند به بیان نقطه نظرات و پیشنهادهای خود در این خصوص پرداختند.
یکی از مشاوران مدارس در استان ریشه اصلی آسیبهای اجتماعی در نوجوانان و دانشآموزان را خود خانوادهها معرفی کرد و فرهنگ سازی را نیاز مهم جامعه دانست. او با بیان اینکه خانواده از یک طرف و جامعه نیز از طرف دیگر در این مساله تاثیرگذار هستند، بیان داشت: اگر خانوادهها فرزند نوجوان و دانشآموز خود را به خوبی شناخته و نیاز آن را برآورده کند،کمتر به سمت آسیبها در آن سن سوق داده میشود.
این مشاور در ادامه به نقش پررنگ آموزش و پرورش در این امر اشاره کرد و گفت: تمامی ارگانها و نهادهای ذیربط باید دست در دست هم دهند برای بازنگری به نوع نگاهی که به وضعیت وجود دارد.
کم توجهی برخی نهادهای ذیربط برای جلوگیری از ترویج انواع اعتیاد در میان دانشآموزان، عدم نظارت بر بوستانها و پارکهای محلات، ناشناخته بودن مواد مخدر و روانگردان ها، آگاهی بخشی به خانوادهها، اقدام به آسیبشناسی آموزش و پرورش در این خصوص، برخورد نادرست خانوادهها با اولیای مدرسه، عدم اعتماد به نفس فرزندان، کمبود سرانه امکان تفریحی و سرگرمی در استان، عدم تمایل خانوادهها برای هزینهکرد در مباحث فرهنگی، تفریحی و ورزشی فرزندان، عدم همراهی خانوادهها در طرح پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، تنزل جایگاه اجتماعی معلمان و پیشرفت تکنولوژی و عدم سواد و فرهنگ استفاده از آن از جمله مباحث مطرح شده از سوی والدین و مشاوران حاضر در این نشست بود.