مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشگاه یزد خانهای امن و ایمن برای دانشجویان غیر ایرانی است
نشستی با هدف بررسی مشکلات و دغدغههای دانشجویان غیرایرانی دانشگاه یزد با حضور معاونتهای دانشجویی و آموزشی و تحصیلات تکمیلی این دانشگاه به همت مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویی دانشگاه یزد صبح روز گذشته در تالار اندیشه این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش دریافتی از مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویی دانشگاه یزد، در ابتدای این نشست دکتر ایمان رحیمیپور سرپرست حوزه مدیریت امور فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه که مدیریت و تنظیم زمان گفتگوها و مطالبات دانشجویان غیر ایرانی را عهدهدار بود، گفت: این مرکز با نگاه به اینکه پیشگیری بهتر از درمان بوده، نشستی را در راستای بیان صحبتها و دغدغههای دانشجویان غیر ایرانی در زمینههای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و دانشجویی ترتیب داده است.
دکتر رحیمیپور احساس مسئولیت مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویی دانشگاه یزد در قبال دانشجویان غیر ایرانی را یک حرکت فرهنگی ارزیابی کرد و اظهار داشت: می بایست حوزه فرهنگی در برگزاری چنین نشستهایی پیشگام میشد اما با توجه به محدودیت زیرساختهای کلان در این حوزه این مهم میسر نشد.
وی با اشاره به اینکه هدف این نشست به حداکثر رساندن این باور بوده که دانشجویان بینالملل همانند دانشجویان ملی برای مجموعه دانشگاه یزد دارای اهمیت زیادی هستند، وجود کانونهای فرهنگی مختص دانشجویان بینالملل را ضروری دانست و بیان داشت: یکی از دغدغه های دانشجویان غیر ایرانی عدم ارتباط لازم با تشکلها و نهادهای دانشجویی است.
در ادامه دکتر سمانه اسعدی رییس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشگاه یزد با اشاره به روز جهانی علم برای صلح، گفت: این مرکز همانگونه که نگران سلامت جسم و روان دانشجویان ملی در دانشگاه است، همین دغدغه را نیز در خصوص دانشجویان بینالملل دارد.
دکتر اسعدی با اشاره به اینکه در این مرکز پایشهای سلامت روان و جسم همه دانشجویان به خصوص دانشجویان افغانستانی که در دورهای نیز کشورشان دچار تنشهایی شده بود را داشتهایم، افزود: بعد از این پایشها احساس شد، مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشگاه یزد میتواند به عنوان خانه امن و ایمنی برای این دانشجویان باشد.
وی اضافه کرد: لذا با این وجود این مرکز به عنوان حلقه واسطی قرار گرفت تا دانشجویان غیر ایرانی بتوانند به طور مستقیم به بیان دغدغهها، مسایل و مشکلات خود با معاونتهای دانشگاه بپردازند.
رییس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشگاه یزد با بیان اینکه اصلیترین دغدغه این مرکز این است که دانشجویان غیر ایرانی بتوانند با امنیت خاطر و به راحتی به بیان مسایل و مشکلات خود بپردازند، اذعان داشت: این مرکز در تلاش است تا با تمام توان خود خانهای امن برای شما در حیطه سلامت جسم و روان بسازد.
سپس دکتر محمدتقی صادقی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یزد به ارایه توضیحاتی پیرامون درخواستهای دانشجویان بینالملل پرداخت و گفت: ریز نمرات و ارایه مدارک به صورت دو زبانه با توجه به مجوزهای ابلاغی در حال تهیه است.
دکتر صادقی با اشاره به تهیه دفترچه راهنما به زبان انگلیسی برای دانشجویان بینالملل، اظهار داشت: در این زمینه قول مساعد همکاری داده شده است و در زمان قبل از شیوع ویروس کرونا افرادی مسلط به زبان انگلیسی برا راهنمایی دانشجویان نوورود در دانشگاه حضور داشتند که متاسفانه در حال حاضر به علت رعایت پروتکلهای بهداشتی این موضوع قابل پیگیری نیست.
وی تغییرات در میزان شهریه دانشجویان را منوط به تاییدیه هیات امنای دانشگاه یزد دانست که در حال پیگیری است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یزد در خصوص افزایش مدت زمان آموزش زبان فارسی، بیان داشت: با توجه به اینکه این مساله باعث افزایش مدت تحصیل دانشجویان میشود امکان پذیر نبوده اما قولهایی داده شده است که این آموزشها به صورت محتوای الکترونیک در سایت دانشگاه بارگذاری شده و قابل دسترسی دانشجویان بینالملل قرار گیرد.
دکتر محمدرضا صادقیانشاهی معاون دانشجویی دانشگاه یزد نیز در این نشست با اشاره به برخی مطالبات دانشجویان از جمله حل مشکل سیم کارت ایرانی، تمدید اقامت دانشجویان پس از اتمام دوره بورسیه، صدور ویزا برای خانوادههای دانشجویان متأهل و...، این مطالبات را خارج از توان دانشگاه عنوان کرد و گفت: دانشجویان غیر ایرانی باید در این خصوص با مراجعه به اداره کنسولی و خدمات بینالمللی اینگونه مطالبات خود را پیگیری کنند.
دکتر صادقیانشاهی با تاکید بر نحوه پوشش صحیح و ساعت تردد در زمان مشخص شده، خطاب به دانشجویان بینالملل خاطرنشان کرد: قانون برای همه یکسان بوده و اجرای آن نیز برای همه دانشجویان چه ایرانی و چه غیر ایرانی الزامی است.
وی با اشاره به تصویب افزایش30 درصدی پرداخت کمک هزینه مسکن دانشجویان متاهل از مردادماه سال آینده، در هیات رییسه دانشگاه یزد، ابراز امیدواری کرد: فاز اول خوابگاه متأهلین دانشگاه در بهمن ماه جاری افتتاح خواهد شد تا بخشی از مشکلات مربوط به مسکن دانشجویان حل شود.
به گفته معاون دانشجویی دانشگاه یزد، با پیگیریهایی انجام شده مساله مهد کودک و امکان ثبت نام فرزندان دانشجویان بینالملل در مدارس ایرانی نیز حل شده است.
در این نشست سه نفر از دانشجویان غیرایرانی به نمایندگی از همه دانشجویان بینالملل به بیان مطالبات خود از جمله خوابگاه متاهلی، تمدید اقامت دانشاموختگان بینالملل، ارایه مدرک دو زبانه، اضافه شدن زبان انگلیسی به سیستم گلستان، جایگزینی شماره پاسپورت با شماره ملی فرضی در کارتهای دانشجویی دانشجویان بین الملل، زمینهسازی انجام کارهای پاره وقت، افزایش خدمات رفاهی، مساعدت در زمینه رفع مشکلات سیم کارت و گوشی، امکان صدور ویزا برای خانواده دانشجویان متاهل، افزایش مدت زمان آموزش زبان فارسی، تهیه دفترچه راهنما به زبان انگلیسی برای دانشجویان نوورود، ثابت شدن نرخ شهریه، امکان تغییر استاد راهنما در سیستم گلستان بعد از تصویب پروپزال، مساعدت در پوشش و ساعت تردد دانشجویان و امکان ثبت نام فرزندان دانشجویان بینالملل در مهدکودک ومدارس ایرانی پرداختند.
لازم به ذکر است، بررسی دغدغههای دانشجویان بینالملل در حوزههای فرهنگی و اجتماعی به نشستی دیگر موکول شد.