در مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه یزد، از کتابهای بنیاد سعدی و برخی منابع دیگر استفاده میشود. در زیر، برخی از این کتابها معرّفی شده است. دانشگاه یزد، در قبال دریافت هزینه، این کتابها را در اختیار فارسیآموزان قرار میدهد.
۱. گام اوّل

در یادگیری زبان فارسی، گام اوّل بسیار مهم و حیاتی است. در این گام، فارسیآموز باید با زبان فارسی مأنوس شود تا از یادگیری آن لذّت ببرد. اگر فارسیآموز، از ابتدا، تصویر شفّاف و روشنی از زبان فارسی پیدا کند، آن را باسرعت و لذت فراوان یادمیگیرد. گام اول کتابی است که با همین هدف و با اتکاء به تجربه چندینساله آموزگاران و استادان زبان فارسی، در داخل و خارج از ایران، تألیف شده است.
گام اوّل، زبانمحور است و از ابتدا به همة مهارتهای زبان توجه میکند. این کتاب، در طول ۴۰ تا ۶۰ ساعت آموزشی، فارسیآموز را با واژهها، کارکردها، مفاهیم و ساختهای پایه و پربسامد زبان فارسی آشنا میکند.
در گام اول، زبان فارسی از طریق بکارگیری آن آموخته میشود و فارسیآموز در پایان کتاب، میتواند به زبان فارسی حرف بزند، بخواند و حتی بنویسد (برگرفته از وبگاه بنیاد سعدی).
۲. مینا (۱) و (۲)

مینا یک مجموعه ۴ جلدی است و هر جلد آن هشت درس دارد. درسهای مینا ساختار مشابهی دارند و همزمان همه مهارتهای زبانی را مورد توجه قرار دادهاند. محتوای هر درس، شامل دو مکالمه کاربردی، دو کارکرد ارتباطی، دو ساخت دستوری مرتبط و دامنه حسابشدهای از واژههای مهم است. بهعلاوه، در هر درس، بخشی به مهارت خواندن اختصاص یافته و در همه تمرینها به مهارت نوشتن نیز توجهشدهاست. مینا، به نقش بازی و تکلیفهای خلاق توجه داشته و صفحه پایانی درس را به این گونه فعالیتها اختصاص دادهاست (برگرفته از وبگاه بنیاد سعدی).
۳. آموزش کاربردی واژه (۱) (۲)

اگر میخواهید مهارت زبانی خود را در زبان فارسی تقویت کنید، باید دایره واژگان خود را گسترش دهید. کتاب آموزش کاربردی واژه به شما کمک میکند تا:
به کمک دانش قبلی خودتان، واژههای بیشتری را یاد بگیرید؛
دایره واژگان خود را در هر زمینهای که علاقه و یا نیاز دارید، گسترش دهید؛
بهراحتی به واژههای پربسامد زبان فارسی دسترسی داشته باشید؛
با مشاهده واژههای هر کدام از حوزه واژگانی، با بافت کاربردی آنها آشنا شوید؛
واژههای کاربردی زبان فارسی را در موقعیتهای واقعی جامعه فارسی زبان، تولید کنید؛
در کنار تقویت واژگان، مهارتهای شنیدن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن را تقویت کنید.
در تمرینهای هر درس، چهار مهارت زبانی به کار گرفته میشود و مخاطب با زبانی ساده و کاربردی، وارد دنیای شیرین زبان فارسی و فرهنگ ایرانی میشود (برگرفته از وبگاه بنیاد سعدی).
۴. لذّت خواندن

کتاب لذّت خواندن، با بهرهگیری از اصول و مهارتهای آموزشی مناسب، به شما کمک میکند تا:
به کمک دانش قبلیِ خودتان فارسی را یاد بگیرید؛
دامنه واژگان خود را تقویت کنید؛
خودتان معنی متن را تشخیص دهید؛
سرعت خواندنتان را افزایش دهید؛
بدون کمک دیگران، هر متنی را به زبان فارسی بخوانید.
در هر درس، تعدادی مهارت برای تقویت خواندن و واژه معرفی شدهاست. یادگیری این مهارتها، به زبانآموز کمک خواهد کرد بدون نیاز به کمک دیگران، با دنیای زبان فارسی ارتباط برقرار کند. با لذّت خواندن، همچنین میتوان با گوشهای از تمدّن و فرهنگ کهن ایرانی آشنا شد (برگرفته از وبگاه بنیاد سعدی).
پیوندهای مفید:
کتابهای بنیاد سعدی