
درباره دانشکده
دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد هر سال میزبان ارادههای بزرگی است که در عرصه فعالیتهای بشری، معدن و متالورژی را پیشه خود ساختهاند. بر این اساس آموزش و تربیت نیروهای متخصص در حوزه مهندسی معدن و متالورژی در راستای ایجاد تحول در صنعت معدنکاری و صنایع متالورژی و همچنین پاسخگویی به نیازهای گسترده صنعتی و معدنی، همواره از اهداف اصلی این دانشکده بوده است. در کنار پذیرش دانشجویان مستعد کشور عزیزمان ایران، در حال حاضر این دانشکده در مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی دانشجوی بینالملل از کشورهای همزبان پذیرش دارد.
در این دانشکده به منظور کاربردیتر کردن هرچه بیشتر فعالیتهای پژوهشی در جهت رفع نیازهای ملی و مجتمعهای معدنی، پژوهشکده فناوریهای معدنکاری دارای موافقت قطعی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با سه گروه پژوهشی فرآوری مواد معدنی، فناورهای زغالسنگ و فناوریهای سنگ آهن در حال فعالیت است. همچنین به دلیل اهمیت ترویج جدیدترین یافتههای علمی در مجامع علمی و صنعتی و نیز ایجاد یک پل ارتباطی بین مراکز علمی و پژوهشی این دانشکده از سال ۱۳۸۹ اقدام به انتشار نشریه علمی پژوهشی روشهای تحلیلی و عددی در مهندسی معدن با چشمانداز سرآمدی تولید محتوای علمی در حوزه مهندسی معدن نموده است.
تاریخچه دانشکده
گروه مهندسی معدن همزمان با تاسیس دانشگاه یزد در سال ۱۳۶۹ راهاندازی و با پذیرش اولین گروه از دانشجویان در گرایش استخراج معدن در سال ۱۳۷۰ شروع به کار نموده است. بعد آن اولین گروه از دانشجویان در گرایش اکتشاف معدن در سال ۱۳۷۱ و در رشته مهندسی مواد در سال ۱۳۷۹ پذیرش شدهاند. در سال ۱۳۸۵ با اجماع گروه مهندسی معدن و گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی با مجوز رسمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری تشکیل گردید. ساختار اصلی این دانشکده شامل بخشهای استخراج، اکتشاف و مواد-متالورژی صنعتی است.
در حال حاضر این دانشکده در پنج گرایش دکتری (اکتشاف مواد معدنی، استخراج مواد معدنی، مکانیک سنگ، فرآوری مواد معدنی و مهندسی مواد)، هشت گرایش کارشناسی ارشد (اکتشاف مواد معدنی، استخراج مواد معدنی، مکانیک سنگ، فرآوری مواد معدنی، اکتشاف نفت، ژئومکانیک نفت، شناسایی و انتخاب مواد، سرامیک) و سه گرایش کارشناسی (مهندسی معدن، سرامیک و متالورژی صنعتی) در زمینه خدمات آموزشی و پژوهشی فعالیت مینماید.
از کنفرانسهای برگزارشده در این دانشکده میتوان به چهارمین سمپوزیوم معدنکاری ایران (۱۳۷۳)، سومین کنفرانس مهندسی معدن (۱۳۸۷)، اولین و دومین کنفرانس ملی فناوریهای معدنکاری ایران ( ۱۳۹۲ و ۱۳۹۵) و کنفرانس ملی جوش و بازرسی (۱۳۹۴) اشاره نمود.
امکانات آموزشی و پژوهشی
گروه مهندسی معدن همزمان با تاسیس دانشگاه یزد در سال ۱۳۶۹ راهاندازی و با پذیرش اولین گروه از دانشجویان در گرایش استخراج معدن در سال ۱۳۷۰ شروع به کاراین دانشکده دارای ۲۵ آزمایشگاه تحقیقاتی و آموزشی به شرح زیر است:
آزمایشگاه مکانیک سنگ، آزمایشگاه کانه آرایی و فلوتاسیون، آز طراحی و مدلسازی، آزمایشگاه هیدرومتالورژی و بیوتکنولوژی، آزمایشگاه ژئوفیزیک و پتروفیزیک، تجزیه مواد معدنی و ژئوشیمی، سنگشناسی، مقاطع نازک و صیقلی، کارتوگرافی، آنالیز حرارتی مواد TG-DTA، انجماد فلزات، خواص مکانیکی مواد، جوشکاری، متالوگرافی، شکل دادن فلزات، سرامیک، متالورژی سطح و پوششها، کارگاه مدلسازی و چوب، عملیات حرارتی، میکروسکوپ نیروی اتمی AFM، فلزات شیشهای حجیم (ریختهگری تحت خلا)، فرآیندهای پیشرفته مواد و کارگاه ریختهگری.