ریاضی کاربردی یکی از شاخههای علوم ریاضی است که با استفاده از ابزارهای ریاضی به کاربردهای آن در سایر رشتهها میپردازد و دارای گرایشهای مختلفی است. اولین دورهی کارشناسی ریاضی کاربردی، تحت عنوان ریاضیات کاربرد در کامپیوتر در سال ۱۳۷۰ در دانشگاه یزد شروع به کار کرد. همچنین مقاطع کارشناسیارشد و دکترای این رشته نیز به ترتیب در سالهای ۱۳۷۳ و ۱۳۸۳، راهاندازی شدند. علاوه بر این در سال ۱۳۹۰ گرایش ریاضی مالی در مقطع کارشناسیارشد تأسیس شد.
هدف اصلی دورهی کارشناسی تربیت متخصصانی است که علاوه بر تسلط به اصول ریاضیات، توانایی استفاده از روشهای مختلف در تحلیل و بررسی مسائل در ارگانها و سازمانها را نیز داشته باشند. به علاوه ضرورت توانایی انجام پژوهش به صورت خاص در موارد بالا، تقویت و توسعه کمی و کیفی روز افزون دورههای تحصیلات تکمیلی و راهاندازی شاخههای جدیدتر را نیز ایجاب میکند.
دانشآموختگان دورههای کارشناسی ارشد و دکترای گرایشهای مختلف ریاضی کاربردی علاوه بر امر تدریس در مراکز دانشگاهی و انجام کارهای اجرایی در مراکز دولتی و خصوصی میتوانند به عنوان مشاورینی توانا در حوزهی صنعت، علوم پایه، اقتصاد و سایر علوم مربوط نیز حضور داشته و در مراکز تحقیقاتی صنعتی نیز مشغول به کار شوند.
زمینههای تخصصی اعضای هیات علمی گروه ریاضی کاربردی به شرح زیر است:
- آنالیز عددی: حل عددی معادلات دیفرانسیل، حل عددی معادلات انتگرال، جبرخطی عددی، حل عددی معادلات دیفرانسیل جزئی و کسری
- نظریه معادلات: معادلات دیفرانسیل عادی، معادلات با مشتقات جزئی
- بهینهسازی: بهینهسازی و کنترل، بهینهسازی عددی، مدلهای بهینهسازی و نظریه صف، کنترل بهینه
- ریاضی مالی: ریاضی مالی