در جهان امروز پیشرفت و توسعه کشورها بر مبنای علم و دانش استوار است. پژوهش و تولید علم و فناوری از مهمترین عناصر رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، صنعتی و سیاسی کشور به حساب میآید. در این راستا دانشگاه یزد نیز در امر پژوهشهای کاربردی با محوریت مشکلات و نیازمندیهای صنعت و جامعه اقدام به تاسیس واحدهای پژوهشی با حوزه های تخصصی در پردیس/ دانشکدههای خود نموده است. در جدول زیر واحدهای پژوهشی دانشگاه یزد، روسای آنها و گروه های پژوهشی معرفی شدهاند:
دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی میتوانند با مراجعه به دفاتر این واحدهای پژوهشی آمادگی خود را برای همکاری در طرحهای پژوهشی در دست اقدام اعلام نمایند قطعا حضور در واحدهای پژوهشی و همکاری در طرحهای در دست اقدام یا امور اجرایی این واحدها میتواند نقش بسیار مهمی در کسب تجربههای پژوهشی و آشنایی با نیازهای صنعت و جامعه داشته باشد. از سوی دیگر همکاری با این واحدها فرصت بسیار خوب برای ورود به بازار کار بعد از فارغالتحصیلی خواهد بود.
حمایت از پایاننامههای دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسیارشد و دکترا)
دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی نقش بسیار مهم و کلیدی در انجام پژوهشهای علمی و کاربردی دارند. در این طرح، هدف اولیه حمایت بیشتر از پایاننامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای انجام تحقیقات کاربردی با کیفیت و هدایت پروژهها به سمت موضوعات دارای اولویت بوده است. رویکرد اصلی برای تعیین اولویتهای مورد حمایت، مأموریت واحدهای پژوهشی فعال دانشگاه (پژوهشکدهها، هستهها و قطبهای علمی، و کانونهای تفکر) بوده است که بدنه اصلی ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه هستند. بنابراین از پروژههایی (تحصیلات تکمیلی) حمایت خواهد شد تا در پایان کار حداقل یکی از قابلیتهای زیر را داشته باشند:
- امکان جذب قراردادهای پژوهشی و گرنتهای بروندانشگاهی
- امکان پذیرش و جذب حمایت در کارگاه نوآوری یا مراکز شتابدهی فناوری
- توسعه محصول یا دستاورد فناورانه بهمنظور انتقال فناوری از دانشگاه به صنعت
- کمک به انباشت دانش در موضوعات راهبردی موردنیاز آینده استان و کشور
شیوه حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی و نمونهفرمها و قرارداد حمایت در بخش آییننامهها و فرمهای حوزه امور فناوری تارنمای دانشگاه قابل دستیابی است.