مسیر رسیدن به یک شهر هوشمند برای هر شهری منحصر به خود آن شهر است و به سطح بلوغ و چالشهای متمایز آن شهر بستگی دارد. به منظور برداشتن اولین گامها در تبدیل یزد به یک شهر هوشمند، کانون تفکر شهر هوشمند یزد با محوریت دانشگاه یزد و به منظور جلب مشارکت و هماهنگی سازمانهای ذیربط در هوشمندسازی یزد تشکیل شد.
اهداف کانون عبارتند از:
- راهبری، مطالعه و پیادهسازی الزامات شهر هوشمند
- جلب مشارکت و هماهنگی سازمانهای ذیربط به منظور آمادهسازی یزد به عنوان شهر هوشمند
- ارائه ایده و راه حل برای مشکلات و چالشها و آیندهاندیشی در موضوعات مورد نظر مدیران و سیاستگذاران شهر هوشمند و کمک به تصمیمسازی آنان.
وظایف کانون عبارتند از:
- مطالعات آیندهاندیشی و ارزیابی و تحلیلگری در زمینه شهر هوشمند
- مطالعه، تحقیق و تحلیل و تهیه پیشنهاد در زمینه سیاستها و برنامهریزی راهبردی
- تبدیل ایدههای کلی و پیشنهادهای اولیه در زمینه شهر هوشمند به سیاستها و برنامههای کلی
- ایجاد زمینه لازم برای تضارب آرا در زمینه شهر هوشمند از طریق برگزاری همایشها و ...
- ارائه یافتههای مطالعاتی برای کارشناسان، مدیران و اتاق فکر استان
با توجه به ویژگیهای منطقه، تأسیس کانون چه مزیتی دارد؟
با توجه به نرخ بالای شهرنشینی در استان یزد، ایجاد شهر هوشمند در این استان میتواند سطح زندگی را برای بسیاری از مردم استان تا حد زیادی بالا ببرد. وجود این کانون باعث ایجاد هماهنگی در فعالیت متولیان دخیل در زیرساختها و امکانات شهر هوشمند شده و از انجام کارهای موازی و صرف هزینههای بیمورد جلوگیری خواهد کرد. همچنین این کانون محلی برای هماندیشی، تعیین راهبردها و پایش عملکرد متولیان خواهد بود.
مزیتهای علمی دانشگاه برای راهاندازی این کانون تفکر چیست؟
شهر هوشمند از آن دسته پروژههایی است که تکنولوژی وابستگی زیادی دارد و میبایست دانش روز به صورت بهینه در تحقق آن به کار گرفته شود. پتانسیل علمی و پژوهشی دانشگاه میتواند کمک شایانی به شناسایی، هدفدهی و تولید فنآوریهای مورد نیاز جهت ایجاد شهر هوشمند کند.