کانون تفکر گردشگری، مرکزی متشکل از صاحبنظران، مدیران اجرایی و فعالین جامعه مدنی است که با تسلط بر مباحث نظری و عملی مربوط به گردشگری و میراث فرهنگی و صنایع دستی، از تجربه و دانش خود برای گسترش تفکر راهبردی و ایجاد زمینه تجزیه و تحلیل، ایدهپردازی و ارائه دادههای کارشناسی به منظور تسهیل تصمیمگیریهای اجرایی مرتبط با توسعه گردشگری استان یزد استفاده میکنند. محورهای فعالیت کانون تفکر گردشگری شامل سه مورد زیر است:
- بررسی و ارزیابی (و در صورت نیاز تدوین) راهبردها، سیاستها و رویههای موجود گردشگری استان یزد؛
- تفکر و تامل در مورد راهبردهای ضروری برای توسعه گردشگری استان یزد؛
- تحلیل الگوهای مطلوب و بررسی تجربههای موجود جهانی برای توسعه گردشگری استان یزد.
با توجه به ویژگیهای منطقه، تاسیس کانون تفکر گردشگری چه مزیتی دارد؟
استان یزد با توجه به تنوع منابع طبیعی، فرهنگی و انسانساخت، بالقوه میتواند یکی از مقصدهای عمده گردشگری کشور به ویژه گردشگران خارجی ورودی به کشور باشد. وجود گونههای جانوری و گیاهی خاص و بومی ایران، پدیدههای زمینشناختی، معماری غنی و خاص استان، آداب و رسوم، صنایع دستی، خوراکها و نوشیدنیهای سنتی و توسعه پزشکی، زمینه را برای توسعه انواع گردشگری با رویکرد توسعه پایدار و جذب گردشگران داخلی و خارجی به استان را فراهم کرده است به گونهای که استان یزد به همراه استانهای اصفهان و فارس، در زمره سه مقصد مهم محور اصلی گردشگری تاریخی- فرهنگی کشور قرار داشته و همواره با اقبال علاقمندان به میراث فرهنگی و تاریخی روبرو بوده است.
تاسیس و راهاندازی کانون تفکر گردشگری در دانشگاه یزد، گام مهمی در همسو کردن فعالیتهای معطوف به توسعه استان یزد خواهد بود. این کنون میتواند با همافزایی فعالیتها و ایجاد زمینههای تامل و بررسی موضوعات و مسائل مربوط به توسعه گردشگری استان، گامهای مهمی در راستای رونق و توسعه فعالیتهای مرتبط با گردشگری و در نتیجه، رونق و توسعه اقتصادی استان یزد بردارد.
مزیتهای علمی دانشگاه یزد برای راهاندازی این کانون تفکر چیست؟
دانشگاه یزد با راهاندازی کانون تفکر گردشگری، به مرجع اصلی تدوین، بررسی و ارزیابی راهبردها، سیاستها و رویههای توسعه گردشگری استان یزد تبدیل خواهد شد. کانون تفکر گردشگری با ایجاد زمینههای مشارکت بین ذینفعان مختلف حوزه گردشگری از جمله بخش دانشگاهی، بخش دولتی و عمومی، بخش خصوصی و صاحبان کسب و کارهای مرتبط، مردم محلی، سازمانهای مردمنهاد و...، به تحلیل راهبردها، سیاستها و رویهها و طرح پیشنهادها و در نهایت همکاری و همیاری در زمینههای اجرایی صنعت گردشگری استان یزد پرداخته و توسعه گردشگری استان یزد با تاکید بر ابعاد سهگانه تداوم توسعه اقتصادی، پایداری زیستمحیطی و ارتقای ارزشهای فرهنگی را تسهیل و ترویج کند. در این چارچوب، دانشگاه یزد نقش تولیدکننده، تسهیلکننده، هماهنگکننده، همافزا و رونقدهنده به بخش گردشگری استان را بر عهده خواهد داشت و زمینههای تعامل و پیوند هر چه بیشتر بین نظر و عمل، دانش و مهارت را فراهم خواهد کرد.